© Åse Huse

Heggjabygda

Åsebønakkjen

Parkering ved toppen av Åstøbakkane, tursti merka med raud T. Utsikt mot Eid og utover Hornindalsvatnet. Reist ein minnestein i 1904 på vetestaden av Heggjabygda ungdomslag.

Meir informasjon kan de hente her

NB! Bratt heng mot Hornindalsvatnet eit stykke søraust fra minnesteinen, nydeleg utsikt, men høgt utfor. Nytast med andakt!

Veltene

Parkering ved velteplassen på Reset på toppen av Åstøbakkane, lett tur mot toppen av Hestefjellet. Det går skogsveg til Veltene (bratt, ikkje for bil), med mulighet for å gå vidare til både Hestefjellet og Blåfjellet.

Andre relevante opplevingar og tilbud

Heggjabygda grendahus er tilgjengeleg for utleige til arrangement. Selskapslokale med plass til omlag 120 pådekte plassar. Kjøken, toalett, stor parkeringsplass i fine omgjevnadar.

UT av HusePadling, friluftsliv og kunst & handverk

UT av Huse tilbyr kurs og guiding med fokus på meistring og oppleving innnan padling, friluftsliv, kunst, handverk og kulturformidling.
Kunstnar Åse Huse har eit unikt atelier i ein gamal låve med utstilling, salg av kunst, handverk, redesign og kunstmateriell. Åse byr på kunstkurs både innandørs og ut av huse.
Facebook
Instagram

Øygarden i Heggjabygda

Velkommen til Øygarden i Heggjabygda! Gården er over 100 år gammel og har en lang historie med tjenestefolk og mye aktivitet. Hovedhuset er totalrenovert og bærer preg av godt håndverk og stolthet. Med et rikt dyreliv og majestetisk utsikt mot det høyeste fjellet i kommunen, vil dere oppleve en ro og tilstedeværelse under oppholdet.

Øygarden B&B – Privat rom i gårdsopphold